logo

Til prest og offentlighet

GjertrudvenneneTil prest/foretter, gravferdsbyrå, kirkekontor, helsevesen og offentlighet

Gjertrudvennene er et nettverk under oppbygging. Vi arbeider med å etablere ressursgrupper på små og store steder i Norge. Målsettingen vil være å få i gang lokale Gjertrudvenner-grupper i flest mulig byer og bygder. Du finner en oversikt over de steder i landet der vi er representert, på bloggen vår. Se under menypunktet “lokalgrupper” (www.gjertrudvennene.isay.no)”.

Dersom prest/foretter, helsevesen, gravferdsetat, gravferdsbyrå eller annen instans øyner at det nærmer seg gravferd med få eller kanskje uten pårørende, er tanken at man kan ta direkte kontakt med den lokale kontaktpersonen/den lokale gruppen. Dette gjelder enten det er en såkalt kommunal gravferd eller en vanlig seremoni.

Dersom en ikke kjenner til om det finnes en Gjertrudvennene-gruppe på sitt sted, er man selvsagt velkommen til å henvende seg til Gjertrudvennene Norges kontaktadresse (gjertrudvennene@hotmail.no), så vil vi forsøke å finne en løsning og stille opp – dersom det er mulig. Finnes det ikke lokalgruppe på hjemstedet ditt, vil reisegruppen i GV Norge bestrebe seg på å kunne komme til ethvert sted syd for Trondheim. Det er ingen kostnader forbundet med vår deltakelse.

Prosten i Bærum gikk i 2013 offentlig ut og etterlyste følgere til en eldre kvinnes gravferd. Det kom faktisk 50 personer til et ukjent medmenneske. Dette synes vi var en flott historie og et prisverdig initiativ. Gjertrudvennene bidrar gjerne til å mobilisere hvis det oppstår en spesiell situasjon. Nøl ikke med å ta kontakt enten det gjelder en forespørsel eller man har innspill.

Våre representanter vil normalt kun være diskret til stede – som venner. Gjertrudvennene skal ikke på noen måte gå i næringen til prest eller gravferdsbyrå og skal alltid innta en tilbaketrukken, diskret rolle. Normalt vil altså arbeidet vårt bestå i tilstedeværelse for den avdøde. Men vi hjelper selvsagt mer enn gjerne med bæring av kisten og andre oppgaver – hvis vi blir spurt.

Vi går i kommunale gravferder utan å forespørre noen. Vi kan, som sagt, også delta i de såkalte vanlige gravferdene om det er et behov for det. Men her forholder det seg annerledes, fordi det da jo er en pårørende eller annen som har tatt på seg ansvaret for seremonien. Vi er derfor avhengige av at denne pårørende faktisk ønsker å be Gjertrudvennene være til stede. En slik henvendelse kan gjerne komme via prest/foretter. Vi er jo også helt avhengige av å få forespørsel/tips frå prest eller pårørende, for ellers vil vi jo ikkje ha kjennskap til at det er et behov.

Våre lokalgrupper driver arbeidet sitt helt selvstendig og avgjør selv hvilke medmenneskelige oppgaver man vil involvere seg i. Derfor kan det være en mulighet for, spesielt på mindre steder, at Gjertrudvennene kan bidra med noe mer enn ren tilstedeværelse. Hvilke tjenester gruppen på ditt hjemsted kan tilby, vil variere frå gruppe til gruppe.

Gjertrudvennene har ingen økonomi. Vår deltakelse/ev. annen hjelp er gratis. GV er heller ikke religiøst basert. Det er menneskeverdet som er vårt anliggende.

Du finner en oversikt over lokalgrupper og kontaktpersoner på bloggen under menypunktet “lokalgrupper”.

 
Gjertrudvennene vil takke følgende for å ha gjort en svært verdifull jobb med kostnadsfritt å lage nettside og logo:
Webdesign av Gunnar Andreassen - Alt innen markedsføring på nett
Ferdiggjøring av nettside - Alt i ett reklamebyrå
Logo av Proassist
Hovedfoto, samt to bilder fra bisettelsen - Johan Brun
Høstbildet - Atle Misje
Solnedgang - Vince Gerritsen
jordan 11 legend blue coach outlet online jordan 11 legend blue jordan 6 black infrared jordan 6 black infrared louis vuitton outlet lebron 12 black infrared 6s jordan 11 Legend Blue michael kors outlet online lebron 11 black infrared 6s Lebron 11 jordan retro 11 legend blue 11s coach outlet online coach factory outlet lebron 12 jordan 11 legend blue cheap jordans legend blue 11s lebron 11 louis vuitton outlet Lebron 11 kate spade outlet black infrared 6s louis vuitton outlet black infrared 6s jordan 11 legend blue legend blue 11s legend blue 11s louis vuitton outlet louis vuitton outlet legend blue 11s michael kors outlet michael kors black friday legend blue 11s louis vuitton outlet jordan 11 legend blue uggs black friday