logo

Til prest og offentlighet

GjertrudvenneneTil prest/foretter, begravelsesbyrå, helsevesen og offentlighet

Gjertrudvennene arbeider med å etablere ressursgrupper på små og store steder i Norge. Målsettingen er å få i gang lokale Gjertrudvenner-grupper i flest mulig byer og bygder.

Dersom prest/forretter, helsevesen, gravferdsetat, begravelsesbyrå eller annen instans øyner at det nærmer seg begravelse/bisettelse uten pårørende, kan man ta direkte kontakt med den lokale kontaktpersonen/den lokale gruppen eller gjertrudvennene@hotmail.no.

Dersom en ikke kjenner til om det finnes en Gjertrudvennene-gruppe på sitt sted, er man selvsagt velkommen til å henvende seg til Gjertrudvennene Norges kontaktmailadresse (gjertrudvennene@hotmail.no), så vil vi forsøke å finne en løsning og stille opp – dersom det er mulig. Finnes det ikke lokalgruppe på stedet, vil en fra GV Norge bestrebe seg på å kunne komme til ethvert sted syd for Trondheim. Det er ingen kostnader forbundet med vår deltakelse.

Prosten i Bærum gikk i 2013 offentlig ut og etterlyste følgere til en eldre kvinnes gravferd. Det kom faktisk 50 personer til et ukjent medmenneske. Dette synes vi var en flott historie og et prisverdig initiativ.

Gjertrudvennene består av privatpersoner som – i den utstrekning det er mulig – vil forsøke å være til stede under gravferdene, der det synes som om det ikke kommer få eller ingen andre.

Våre representanter vil være diskret til stede – som en representant for samfunnet. Normalt vil altså arbeidet vårt bestå i tilstedeværelse. Men vi hjelper selvsagt mer enn gjerne med bæring av kisten og andre oppgaver – hvis vi blir spurt.

Våre lokalgrupper driver arbeidet sitt helt selvstendig. På ulike måter kan den lokale gruppen også være en ressurs i forhold til de vanlige gravferdene hvis det er kjent at få vil komme, og dermed bidra til å gi den avdøde en personlig og god avskjed. Dette skal så fall alltid skje i samråd med prest/forretter/byrå/ev. pårørende.

Gjertrudvennene har ingen økonomi. Vår deltakelse er gratis. Nettverket er heller ikke religiøst basert. Det er menneskeverdet som er vårt anliggende.

 
Gjertrudvennene vil takke følgende for å ha gjort en svært verdifull jobb med kostnadsfritt å lage nettside og logo:
Webdesign av Gunnar Andreassen - Alt innen markedsføring på nett
Ferdiggjøring av nettside - Alt i ett reklamebyrå
Webansvarlig - Hilde Mari Linaker
Logo av Proassist
Forsidefoto - Johan Brun
Solnedgang - Vince Gerritsen
jordan 11 legend blue coach outlet online jordan 11 legend blue jordan 6 black infrared jordan 6 black infrared louis vuitton outlet lebron 12 black infrared 6s jordan 11 Legend Blue michael kors outlet online lebron 11 black infrared 6s Lebron 11 jordan retro 11 legend blue 11s coach outlet online coach factory outlet lebron 12 jordan 11 legend blue cheap jordans legend blue 11s lebron 11 louis vuitton outlet Lebron 11 kate spade outlet black infrared 6s louis vuitton outlet black infrared 6s jordan 11 legend blue legend blue 11s legend blue 11s louis vuitton outlet louis vuitton outlet legend blue 11s michael kors outlet michael kors black friday legend blue 11s louis vuitton outlet jordan 11 legend blue uggs black friday