logo

lokalgrupper

SolnedgangMålet er at det etableres lokale Gjertrudvennene-grupper over hele landet. Vi kan opprette en lokalgruppe overalt i Norge, der det finnes én eller flere som har interesse for tiltaket. Ikke minst i byene, der behovet er størst, ønsker vi oss lokalgrupper.

Men behovet er svært ulikt når det gjelder vår hovedoppgave; det å delta i gravferder der det er behov for oss. Derfor vil en lokalgruppe kunne være svært aktiv ett sted, mens den et annet sted er en mer sovende ressursgruppe, klar til innsats den dagen behovet måtte melde seg. Derfor er det også OK å ha lokale grupper som er i en form for dvaletilstand. For en dag oppstår behovet, og for oss er det godt nok og viktig nok hvis vi kan bistå ett eneste medmenneske.

Gjertrudvennene er i sin spede begynnelse. Den første gruppen som ble opprettet, var Oslo-gruppen, sommeren 2013. Utover i 2014 var flere nye lokalgrupper under etablering. Nå venter vi spent på flere initiativ fra gode medmennesker rundt om i landet. Oversikt over lokalgruppene/kontaktpersonene finnes på bloggen under menypunktet“lokalgrupper”.

Hvordan en lokalgruppe skal arbeide, må det være helt opp til de lokale deltakere å bestemme. På steder nærmest uten kommunale gravferder kan den lokale gruppen selvstendig finne ut hvilke medmenneskelige arbeidsoppgaver man vil ta hånd om. Gruppen kan da velge å ha et utvidet mandat. De lokale Gjertrudvenner/de lokale gruppene organiserer helt og holdent seg selv, legger egne planer og følger opp i den grad man evner. Det vil ikke foreligge noen detaljinstruks/jevnlig rapporteringsplikt osv. fra styret i GV Norge. Men det forventes en halvårlig kontakt mellom kontaktpersonen i gruppen og styret.

I første omgang gjelder det å finne andre gode, reflekterte medmennesker som kan bli med, og etter hvert kan man starte opp med å oppsøke kommunale gravferder. Gruppen bør ta kontakt med lokale prester, kirkekontor, gravferdssbyråer eller kanskje det lokale sykehjem. For det er en god ting at disse er godt informert om at den lokale gruppen finnes.

Den viktigste oppgaven er å etablere en god dialog med kommunens kirkekontor, slik at man får til at gruppen varsles om en kommende kommunal gravferd.

Bli kontaktperson?
Styret i GV Norge vil plukke ut den som skal være kontaktperson for gruppen. Dette er jo en form for leder, som imidlertid bør legge stor vekt på delaktighet og samarbeid med alle i gruppen. Ikke alle egner seg til å lede andre mennesker, så den som tenker melde seg til å være kontaktperson, bør nok tenke gjennom om man er rette person. Man bør definitivt like å skrive e-poster, eventuelt bruke telefon osv. for å kommunisere med kirkekontor, kommunal etat, byrå osv. Man må også kunne oppgi eget navn, e-postadresse eller telefon til offentligheten, på Facebook osv.

Idet man er satt opp som kontaktperson, er man imidlertid en meget selvstendig kontaktperson på sitt hjemsted og driver gruppen etter beste evne. Kontaktperson/gruppen står veldig fritt, men gruppen kan imidlertid ikke skaffe seg en økonomi, samle inn penger, holde basar eller skaffe seg inntekter til å bruke på utlegg man skaffer seg. Innsamling av penger overlater vi til andre organisasjoner. Eventuelle utlegg man selv velger å ta, må betales privat.

Styret i nettverket har ikke noe aktivt, profesjonelt sekretariat. Vår nettside, blogg og Facebook blir i hovedsak våre kontaktpunkter. Styret holder imidlertid etter behov e-postkontakt med kontaktpersonene i de lokale gruppene. Styret i GV Norge kan alltid bidra med råd, faktainformasjon og annen hjelp når en lokal GV-gruppe ønsker det.

start en lokalgruppe

Gjertrudvennene Ønsker du å være aktivt med i Gjertrudvennene? Ønsker du å ta initiativ til å opprette en lokalgruppe og samle flere? Det vil nok i første omgang være lurt å samle et par andre interesserte for å diskutere planer og muligheter over en kaffekopp. Men en lokalgruppe kan jo også bestå bare av én eneste person. Vil du starte en lokalgruppe, må du imidlertid først sende en e-post til gjertrudvennene@hotmail.no. Lurer du på om det allerede finnes en lokalgruppe på ditt sted, kan du også sende en e-post eller sjekke kontaktoversikten på bloggen.(Ikke bruk Facebook-kommentarfeltet for å stille spørsmål/ta kontakt, er du snill.)

Vi må skjelne mellom det å være kontaktperson for gruppen og det å være deltaker i en gruppe. Ta uansett kontakt med oss på e-post.

Ønsker du å bli kontaktperson på ditt sted, ber vi deg sende oss en e-post med litt info om hvorfor du ønsker dette, navnet ditt, postadresse, e-postadresse og telefonnummer. Kontaktperson for en lokalgruppe må synes det er OK at avtalt kontaktinfo videreformidles via bloggen vår, Facebook-siden, på Twitter og i annen offentlighet.

Ønsker du kun å være deltaker i en lokalgruppe som allerede finnes, kan du henvende deg direkte til kontaktpersonen på stedet.

GV startet opp lokalgruppen i Oslo sommeren 2013. Fra våren 2014 var flere nye lokalgrupper andre steder i landet under etablering. Se oversikt over disse på bloggen; www.gjertrudvennene.isay.no. Her finnes også oversikt over kontaktpersoner/kontaktadresser osv.

Dersom du har spørsmål, bør du lese siden “spørsmål og svar”.

 
Gjertrudvennene vil takke følgende for å ha gjort en svært verdifull jobb med kostnadsfritt å lage nettside og logo:
Webdesign av Gunnar Andreassen - Alt innen markedsføring på nett
Ferdiggjøring av nettside - Alt i ett reklamebyrå
Logo av Proassist
Hovedfoto, samt to bilder fra bisettelsen - Johan Brun
Høstbildet - Atle Misje
Solnedgang - Vince Gerritsen
legend blue 11s jordan 11 legend blue jordan 6 black infrared jordan 11 Legend Blue coach factory outlet jordan 11 legend blue jordan 11 legend blue lebron 12 louis vuitton outlet jordan 11 legend blue legend blue 11s lebron 11 michael kors outlet beats by dre cheap black infrared 6s black infrared 6s jordan 6 black infrared coach factory outlet louis vuitton outlet michael kors outlet louis vuitton outlet coach outlet online Legend Blue 11s louis vuitton outlet michael kors outlet legend blue 11s louis vuitton outlet jordan 13 barons beats by dre cheap louis vuitton outlet jordan 11 legend blue louis vuitton outlet black infrared 6s louis vuitton outlet coach factory outlet michael kors outlet online legend blue 11s louis vuitton outlet jordan 6 black infrared jordan 11 legend blue