logo

bakgrunn

Nor går bort Nettverket Gjertrudvennene ble opprettet 20. oktober 2012 og er et privat initiativ. Gjennom flere år hadde man sett oppslag i media om det triste fenomenet at noen mennesker ikke har en eneste pårørende eller venn med seg når det skal tas farvel. Tankene om å gjøre noe med dette, hadde lenge vært der hos flere.

Arbeidet kom for alvor i gang i 2013. Gjertrudvennene ønsker å skape oppmerksomhet rundt viktigheten av å se det enkelte menneske i live, men vår hovedoppgave er å bidra overfor dem som ingen annen har, når livet er ved veis ende. For på den aller siste dagen vil vi ikke at et eneste menneske skal være alene. Da ønsker vi, Gjertrudvennene, å være til stede og følge, som deres venn – Gjertrudvenn.

Vi hadde lenge ønsket å gjøre noe med den triste situasjonen; det at noen er alene i døden. Dermed gikk man sammen om å starte Gjertrudvennene. Navnet Gjertrud har vi brukt fordi navnet har en god betydning og fordi en dame som het Gjertrud var opptatt av at ingen skulle være alene. Ofte kommenterte hun det når hun observerte eller hørte om en fugl, et dyr eller et menneske som stod alene som ikke hadde noen ved sin side. Hun følte nok at det var rørende og trist.

Selve navnet Gjertrud passer, som sagt, også godt på arbeidet vårt, for vi kan si at det betyr "spyd med styrke". I Wikipedia finner vi følgende forklaring på Gjertrud-navnet: "Jentenavnet er en tysk variant av Geirtrud som består av navnedelene geir og trud, hvor geir er en nyere versjon av Geirr, som er et gammelt norrønt navn som betyr ‘spyd’, mens trud kommer av det norrøne ‘trådr’, som betyr ‘styrke’."

Styrke, klokhet og omtanke er definitivt egenskaper Gjertrudvennene trenger i sitt virke.

Gjertrud hadde familie og gode venner og fikk en god avskjed i kapellet med mange til stede. Men dessverre er det ikke slik for alle. Noen ganger er kapellet helt tomt. Et liv er levd, og et menneske har tatt farvel. Da skal ikke et eneste menneske være alene når avskjedsdagen er kommet. Det er derfor Gjertrudvennene håper å kunne bidra.

Gjertrudvennene-filmen:
Regi: Trond Kvig Andreassen
Filmfoto: Caroline Ramnæs
Musikk: Bent Axelsen

 
Gjertrudvennene vil takke følgende for å ha gjort en svært verdifull jobb med kostnadsfritt å lage nettside og logo:
Webdesign av Gunnar Andreassen - Alt innen markedsføring på nett
Ferdiggjøring av nettside - Alt i ett reklamebyrå
Logo av Proassist
Hovedfoto, samt to bilder fra bisettelsen - Johan Brun
Høstbildet - Atle Misje
Solnedgang - Vince Gerritsen
jordan 14 black toe jordan retro 6 legend blue 11s barons 13s jordan 11 legend blue black infrared 6s Legend Blue 11s lebron 12 Legend Blue 11s jordan 6 black infrared black infrared 6s coach outlet online barons 13s jordan 11 Legend Blue jordan 11 legend blue michael kors outlet louis vuitton outlet Lebron 11 jordan 14 black toe jordan 11 legend blue Lebron 11 sac louis vuitton black infrared 6s kate spade outlet louis vuitton outlet legend blue 11s sac louis vuitton jordan 6 black infrared jordan 11 legend blue kate spade outlet legend blue 11s coach factory outlet coach outlet online jordan 6 black infrared beats by dre black friday beats by dre cheap black infrared 6s louis vuitton outlet jordan 11 legend blue jordan 11 legend blue